Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom

RECEPT Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom

Lagani za pripremu

Tijekom zime smo u stalnoj potrazi za comfort foodom. U tu kategoriju definitivno spadaju i chicken nuggets, ili pileći medaljoni, koje lako možeš pripremiti i kod kuće. Osim što ih možeš prilagoditi svom ukusu, to je način da imaš kontrolu nad sastavom i konzumiraš namirnice više kvalitete. 

Iako su prženi krumpirići i pileći medaljoni najčešći spoj, možeš ih ubaciti u tortilju s različitim povrćem ili u mliječno pecivo s listom salate i majonezom. Također ih možeš servirati kao snack, s domaćim kečapom ili majonezom. 

Sastojci su dostatni za pripremu 16 medaljona, što je dovoljno za 3 ili 4 serviranja. Miss Gastro preporučuje da odmah napraviš duplu smjesu i polovicu zamrzneš, kako bi ti bili pri ruci sljedeći put kada budeš u strci s vremenom. 

Sastojci - za smjesu:

450 g mljevene piletine

1 kriška bijelog kruha

120 ml mlijeka

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

1 žličica soli

1/4 žličice mljevene paprike

Sastojci - za paniranje:

1 jaje

120 ml mlijeka

150 g krušnih mrvica

1 žličica soli

1 žličica češnjaka u prahu

1/2 žličice mljevene paprike

Postupak:

Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a veliki lim obloži papirom za pečenje.

Komade kruha namoči u mlijeko i pričekaj da omekša.

Piletinu pomiješaj sa svim začinima pa dodaj namočeni kruh. Rukama dobro promiješaj smjesu. Oblikuj 16 medaljona jednake gramaže.

Pripremi sastojke za paniranje. U jednoj posudi umuti jaja s mlijekom. U drugoj pomiješaj mrvice sa začinima.

Svaki medaljon najprije umoči u mrvice, zatim u jaja, pa na kraju još jednom u krušne mrvice.

Rasporedi medaljone po limu i peci ih 15 minuta. Preokreni ih pažljivo špatulom i peci još 10 do 15 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. 

Vaša reakcija na temu