Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT J. OLIVERA Posebno kuhano vino

RECEPT J. OLIVERA Posebno kuhano vino

Raspsodija okusa

Jedan od omiljenih zimskih napitaka bez sumnje je kuhano vino. Poseban recept Jamieja Olivera jamči rapsodiju okusa u ustima.

Sastojci za kuhano vino:

- 2 klementine (ili mandarine)

- 1 limun

- 1 limeta

- 200 g muscovado šećera

- 6 klinčića

- 1 štapić cimeta

- 3 lista lovora

- 1 štapić vanilije

- 2 zvjezdasta anisa

- 2 boce crnog vina.

Priprema:

1. Ogulite koru klementine, limete i limuna te ih narežite na male komadiće. U veliki lonac stavite šećer i uz lagano miješanje pustite da se otapa da srednjoj temperaturi, potom dodajte koru citrusa te sve zalijte sokom klementine. Dodajte klinčić, štapić cimeta i lovor. Štapić vanilije prerežite uzdužno i dodajte ga u lonac, kratko promiješajte i prelijte s vinom tek toliko da prekrije sve sastojke.

2. Ostavite na laganoj vatri da kuha oko pet minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Dobiveni sirup baza je za savršeno ukusno kuhano vino iz kojeg ostatak alkohola naknadno umiješanog na ovaj način neće ishlapiti.

3. Kada je vaš sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrijavajte oko pet minuta pazeći da ne provrije, potom vino natočite u čaše i poslužite, piše Zadovoljna

Savjet: Sastojke u receptu možete smanjiti ili dodati neke svoje omiljene ovisno o okusu koji preferirate, najvažnije je da slijedite postupak pripreme sirupa koji je baza za savršeni okus kuhanog vina.

Vaša reakcija na temu