Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT J. OLIVERA Savršeni pečeni krumpiri

RECEPT J. OLIVERA Savršeni pečeni krumpiri

Priprema traje oko sat i 35 minuta

Chef Jamie Oliver redovito dijeli svoje ukusne recepte, kao i savjete i trikove o tome kako poboljšati neka jela. Slavni kuhar podijelio je svoj recept za pečeni krumpir za koji kaže da će sigurno oduševiti sve.

- Svi vole pečene krumpiriće, a nekoliko trikova učinit će ih savršenim. Za savršene pečene krumpiriće potrebno vam je oko sat i 35 minuta, a recept je za šest osoba - rekao je Jamie.

Pećnica treba biti zagrijana na 190 stupnjeva Celzijeva.

Sastojci:

- 1,5 kilogram krumpira

- jedna lukovica češnjaka

- crni vinski ocat.

Prva kombinacija začina:

- tri žlice maslinovog ulja

- svežanj svježeg ružmarina.

Druga kombinacija začina:

- 50 g neslanog maslaca

- svežanj kadulje

- jedna klementina.

Treća kombinacija začina:

- dvije žlice guščje masti

- svežanj majčine dušice

- dva svježa lovorova lista.

Priprema

Najprije trebate oguliti krumpire i izrezati ih na jednake dijelove. Operite krumpir u hladnoj vodi pa ih ubacite u veliki lonac. Ulijte hladnu posoljenu vodu tako da krumpiri budu potpuno potopljeni i kuhajte sedam minuta. Zatim ocijedite krumpire i ostavite ih da se suše na pari tri minute.

Jamie savjetuje da odabere onu kombinaciju začina koja vam se sviđa.

Krumpir stavite u pleh, dodajte masnoću - maslinovo ulje, maslac ili guščju mast - pa dobro začinite morskom soli i crnim paprom. Pecite ga 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Nakon toga slijedi Jamiejev trik: lagano zgnječite sve krumpire tako da budu veće površine. Što je veća površina, to će krumpir biti hrskaviji. U zdjelu dodajte veliku žlicu ulja i kombinaciju začinskog bilja za koju ste se opredijelili. Ako ste odabrali kombinaciju dva, Jamie savjetuje da slobodno naribate dosta klementine, možete i na trakice. To nećete pojesti, ali će to dati nevjerojatan okus jelu.

Razbijte lukovicu češnjaka i neoguljenje režnjeve ubacite u zdjelu s malo crnog vinskog octa. Sastojke malo zgnječite i promiješajte.

Dodajte tu kombinaciju krumpirima i sve vratite u pećnicu te pecite još 40 do 45 minuta, piše Express, prenosi N1. Kad krumpir dobije lijepu zlatnu boju, poslužite jelo.

Vaša reakcija na temu