Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Jednostavan kolač od limuna i sira

RECEPT Jednostavan kolač od limuna i sira

Jedan od najpoularnijihg na portalu Taste of Home

Pita od limuna i sira jedan je od najpopularnijih recepata kulinarskog internetskog portala Taste of Home, a pogledalo ga je više od milijun sladokusaca. Za recept možete koristiti kupovno tijesto za tart, ali ga i sami ispeći. U svojim receptima Amerikanci koriste šalice, a jedna odgovara 198 g šećera, 228 g šećera u prahu, odnosno 120 g brašna, prenosi N1.

Sastojci za koru:

150 g brašna

25 g šećera u prahu

125 g maslaca

1 žlica ledene vode

1 žlica kiselog vrhnja

Krema od limuna

1 i 1/4 šalice šećera

6 žlica škrobnog brašna

1 i 1/4 šalice vode

1/2 žličice soli

2 žlice maslaca

2 žličice naribane limunove korice

1/2 šalice limunova soka

4-5 žlica žute jestive boje za kolače prema želji

Krema od sira:

310 g kremastog sira

3/4 šalice šećera u prahu

1 žlica limunova soka

tučeno vrhnje, prema želji

Priprema:

1. Izmiksajte ili umijesite ručno brašno s hladnim maslacem narezanim na listiće i ostalim sastojcima pa tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u krpu ili plastičnu foliju te stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

2. Kalup za tart pospite brašnom i po njemu rasporedite tijesto. Izbockajte ga na nekoliko mjesta vilicom, položite papir za pečenje i suhi grah ili rižu kako se tijesto ne bi dizalo tijekom pečenja. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 15-20 minuta.

3. Pomiješajte 3/4 šalice šećera, škrobno brašno i sol u lončiću pa umiješajte vodu neprestano miješajući pjenjačom. Zagrijte do vrenja na laganoj vatri pa je smanjite i dodajte ostatak šećera te kuhajte dvije minute.

4. Maknite s vatre, umiješajte maslac, naribanu limunovu koricu te, prema želji, boju za kolače. Umiješajte limunov sok i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko jedan sat.

5. Za kremu od sira izmiješajte kremasti sir i šećer u prahu te limunov sok, a prema želji dodajte i tučeno vrhnje), prenosi Punkufer.

6. Napunite koru za pitu kremom od sira pa dodajte kremu od limuna i ohladite preko noći.

Vaša reakcija na temu