Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno i od svakodnevnih sastojaka, odlična je okusa, na tanjuru izgleda poput malog umjetničkog djela, a pojačana tajnim sastojcima, pravi je eliksir zdravlja, taman za hladnije dane.
Recept nutricionistice Zrinke Babić pronašli smo na portalu Kreni zdravo, gdje možete pročitati sve o zdravstvenim blagodatima te juhe, njezinu nutritivnom bogatstvu, ali i pronaći još recepata za juhu od batata i mrkve.
Sastojci za juhu od batata i mrkve:
2 batata
4 mrkve
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 čajna žličica maslinova ulja
1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca
1/2 čajne žličice kurkume
crni papar
1 – 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Priprema juhe od batata i mrkve:
Mrkvu i batat operite, ogulite i narežite na komade.
Na zagrijanom maslinovu ulju u loncu dinstajte luk i češnjak, a nakon toga dodajte mrkvu i batat i dinstajte.
Potom dodajte povrtni ili pileći temeljac te začine i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta.
Kad je juha kuhana, izmiksajte je u blenderu ili štapnim mikserom.
Prelijte juhu u zdjelice i pospite svježim peršinom.
Juha će se savršeno slagati s toplom kriškom domaćeg kruha.