Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Juha od batata i mrkve

RECEPT Juha od batata i mrkve

Kremasta senzacija

Juha od batata i mrkve priprema se jednostavno i od svakodnevnih sastojaka, odlična je okusa, na tanjuru izgleda poput malog umjetničkog djela, a pojačana tajnim sastojcima, pravi je eliksir zdravlja, taman za hladnije dane.

Recept nutricionistice Zrinke Babić pronašli smo na portalu Kreni zdravo, gdje možete pročitati sve o zdravstvenim blagodatima te juhe, njezinu nutritivnom bogatstvu, ali i pronaći još recepata za juhu od batata i mrkve.

Sastojci za juhu od batata i mrkve:

2 batata

4 mrkve

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

1 čajna žličica maslinova ulja

1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca

1/2 čajne žličice kurkume

crni papar

1 – 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Priprema juhe od batata i mrkve:

Mrkvu i batat operite, ogulite i narežite na komade.

Na zagrijanom maslinovu ulju u loncu dinstajte luk i češnjak, a nakon toga dodajte mrkvu i batat i dinstajte.

Potom dodajte povrtni ili pileći temeljac te začine i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta.

Kad je juha kuhana, izmiksajte je u blenderu ili  štapnim mikserom.

Prelijte juhu u zdjelice i pospite svježim peršinom.

Juha će se savršeno slagati s toplom kriškom domaćeg kruha.

Vaša reakcija na temu