Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Keksi s čokoladom

RECEPT Keksi s čokoladom

Treba vam samo pet sastojaka

Keksi s čokoladnim kapljicama ili chocolate chip cookies popularni su desert američke kuhinje. Vjeruje se kako je ovu slasticu prva napravila chefica Ruth Graves Wakefield 1938. godine u svojem konačištu Toll House Inn u Whitmanu u Massachusettsu.

Postoje mnogi recepti za chocolate chip cookies – obično se brašno miješa sa šećerom, jajima i maslacem te obogaćuje čokoladnim kapljicama prije nego što se oblikuje u keks i stavlja peći u pećnici.

Ako na raspolaganju nemate čokoladne kapljice, poslužiti se možete i nasjeckanom čokoladom za kuhanje, piše punkufer.

Sastojci:

360 g brašna

230 g omekšanog maslaca

180 g nasjeckane čokolade za kuhanje

150 g smeđeg šećera

2 jaja

Priprema:

Prosijate brašno i šećer u velikoj zdjeli.

Dodajte jaja i dobro promiješajte.

Ubacite omekšani maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu.

Po jednu žlicu dobivene smjese prebacite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Pripazite da ostavite dovoljno prostora između keksa jer će se isti proširiti tijekom termičke obrade.

Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta.

Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu