Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Keksi s maslacem od kikirikija

RECEPT Keksi s maslacem od kikirikija

Brzo se pripremaju

Ako ste ljubitelj kikiriki maslaca, Index ima recept za vas. Hrskavi keksi od kikirikija brzo se pripremaju, a odlično idu uz kavu, čaj ili čašu mlijeka.

Sastojci

- 200 g omekšalog maslaca

- 240 g maslaca od kikirikija

- 150 g šećera

- 150 g smeđeg šećera

- 2 jaja

- 150 g oštrog brašna

- 150 g glatkog brašna

- 1 žličica praška za pecivo

- ½ žličice soli

- 1½ žličice sode bikarbone.

Priprema

U posudi srednje veličine pomoću miksera sjedinite omekšali maslac i maslac od kikirikija. U smjesu dodajte šećer i jaja te miksajte dok se svi sastojci ne povežu. 

U zasebnoj posudi prosijajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Suhe sastojke dodajte mokrima. Miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobivenu smjesu stavite u frižider na 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje. 

Ohlađenu smjesu izvadite iz frižidera. Neka vam mjera za keksiće bude jedna puna žličica. Smjesu oblikujte rukama u male kuglice i poslažite na pripremljeni lim ostavljajući malo prostora između svakog keksa. Nakon što ste potrošili svu smjesu, vilicom lagano unakrsno (vodoravno pa okomito) pritisnite kuglice, kako bi dobili spljošteni keks s rešetkastom površinom. 

Pecite u pećnici otprilike 10 minuta odnosno dok ne primijetite da keksići počinju dobivati zlatnu boju. 

Vaša reakcija na temu