Ove brze kiflice sa šunkom i sirom bit će gotove za samo malo više od pola sata. Izvana hrskave, a iznutra mekane - prava su uživancija za sva čula, piše Recepttura.
Sastojci:
Tijesto
300 g glatkog brašna
7 g praška za pecivo
žličica soli
140 g jogurta
60 ml mlijeka
60 ml ulja
1 bjelanjak
brašno za radnu površinu
Za punjenje
100 g narezane šunke
100 g naribanog sira ementalera
Za premazivanje i ukrašavanje
1 žumanjak
sjemenke sezama
Upute:
U veću posudu sipati brašno.
Dodati prašak za pecivo i sol i kratko promiješati.
Zatim uliti jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak.
Sve miješati kuhačom da se sastojci povežu.
Ručno zamijesiti tijesto i nakon toga ga istresti na pobrašnjenu radnu površinu.
Pobrašniti tijesto i s gornje strane te ga razvaljati u što pravilniji krug.
Narezati tijesto na 16 podjednakih komada.
Na svaki komad tijesta, na njegovom širem dijelu, staviti malo šunke i malo sira, te motati u kiflicu.
Zarolane kiflice stavljati u protvan obložen papirom za pečenje.
Žumanjak malo istući s vilicom, te s njime premazati svaku kiflicu.
Po svakoj kiflici posuti sezam.
Kiflice se peku u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.