Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Krem juha od graška

RECEPT Krem juha od graška

Začas spreman obrok

Ako želite povećati unos povrća, krem juhe idealan su način za to. Samo izmiksate povrće po želji i dobit ćete ukusan obrok. Tako je i s juhom od graška, skuhajte ga, izblendajte i uživajte u okusima.

Sastojci:

- 5 šalica smrznutog graška

- pola žutog luka, nasjeckanog na kockice

- 1 limenka light kokosovog mlijeka

- 1 litra temeljca od povrća

- 3 češnja češnjaka, narezana

- šaka svježeg peršina, nasjeckanog

- 1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog (po izboru)

- sol i crni papar, po ukusu.

Priprema:

Prvo dodajte malo juhe od povrća u veliki lonac. Dodajte luk i češnjak, pa pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran, oko 2-3 minute, piše 24 sata

U lonac dodajte kopar i peršin, pa pirjajte još minutu. Dodajte sve preostale sastojke, zatim poklopite lonac i zakuhajte na jakoj vatri.

Nakon što zavrije, maknite poklopac i smanjite vatru dok juha kuha još 8-10 minuta.

Pažljivo prebacite juhu u blender (ili upotrijebite štapni mikser) i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Prebacite juhu u zdjelice i poslužite po želji. Ostatak juhe će trajati u hladnjaku do tjedan dana.

Vaša reakcija na temu