Savršen sklad okusa, ni preslatka, ni prekisela... Ova krema od limuna pravo je čudo! Najbolje od svega je što ti je potrebno samo 5 sastojaka koje vjerojatno već imaš u svom hladnjaku.
Ovu kremu možeš napraviti i od soka od naranče ili limete te čuvati u hladnjaku ili čak zamrznuti. Divna krema koju možeš jesti samu ili koristiti u brojnim slasticama, piše Miss Gastro.
Sastojci
jaje 2 kom
žumanjak 2 kom
limun 5 kom
šećer kristal 1,50 šalica
maslac 6 žlica
Postupak
U zdjeli lagano umutiti jaja i žumanjke i staviti sa strane. U manji lonac naribati koricu limuna i iscijediti limune za jednu šalicu soka. U tavu dodati sok limuna i šećer te dobro pomiješati koricu.
Lonac staviti na laganu i dodati umućena jaja. Kuhati smjesu uz stalno miješanje drvenom kuhačom dok se ne zgusne, 5 do 8 minuta.
Ukloniti lonac tavu s vatre i dodati maslac, ne sve odjednom, miješajući dok se maslac ne otopi. Procijediti puding kroz sito u staklenu posudu. Pokriti plastičnom folijom, zatim poklopiti i staviti u hladnjak da se hladi otprilike četiri sata.
Posluži uz tučeno slatko vrhnje. U slast!