Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasta juha od celera

RECEPT Kremasta juha od celera

Jednostavna je za pripremu

Kremasta povrtna juha od celera jednostavna je za pripremu, a oduševljava bogatstvom okusa! Može se servirati uz prepržene kockice kruha, svježe nasjeckan vlasac i nasjeckane orašaste plodove.

Sastojci: 

- 60 g maslaca 

- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

- 1 luk, narezan na kockice (smeđi ili žuti)

- 1/2 poriluka (samo bijeli dio), narezan na kockice 

- 3 stabljike celera narezane na kockice 

- 800 g celera, oguljenog i narezanog na kockice 

- 200 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice 

- 1,5 l vode ili povrtnog temeljca

- 1,5 žličica soli 

- 1/4 žličice bijelog papra 

- 250 ml vrhnja, punomasnog.

Za posluživanje:

- krutoni 

- maslinovo ulje 

- 1 žlica vlasca, sitno nasjeckanog.

Priprema: 

Rastopi maslac u velikom loncu na srednje tihoj vatri. Dodaj luk, poriluk, stabljike celera i češnjak. Dinstaj 10-ak minuta dok luk ne omekša. Zatim dodaj celer i krumpir. Dinstaj 10 minuta uz redovito miješanje dok vanjska strana celera i krumpira ne počne omekšavati. Dodaj sol, papar te vodu (ili temeljac). Pusti da zavrije, a zatim smanji vatru i nastavi prijati 25 minuta dok povrće (jako) ne omekša. Dodaj vrhnje, pirjaj još 3 minute. Zatim štapnim mikserom usitni sve povrće. Ako nemaš štapni mikser, u blenderu u nekoliko navrata izmiksaj sve povrće. Posluži toplo uz krutone, maslinovo ulje i nasjeckani vlasac, piše Miss gastro.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare