Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Kremasti čokoladni tart

RECEPT Kremasti čokoladni tart

Brzo je gotov

Hrskava podloga od keksa i maslaca i bogati sloj ganachea od tamne i mliječne čokolade recept su za sreću! Ovaj kremasti čokoladni tart napravit ćeš za samo pola sata, nećeš isprljati hrpu suđa niti se umoriti. Uz to, možeš ga bez problema napraviti čak i ako nemaš iskustva u pripremi slastica. 

Super vijest je da ne moraš mijesiti uobičajeno prhko tijesto, već su glavni sastojak podloge Oreo keksi, koje samo treba samljeti i pomiješati s rastopljenim maslacem.

Tart je dovoljan za 8 porcija, a u hladnjaku može stajati čak 3 do 4 dana. Obavezno ga pokrij kako ne bi navukao miris i aromu drugih namirnica. U slast!

Kako bi ganache ispao sjajan i bez mjehurića, prelij nasjeckanu čokoladu zagrijanim vrhnjem, pusti da kratko odstoji pa lagano miješaj dok se ne rastopi, piše Miss Gastro.

Podloga

Sastojci

Oreo keksi 24 kom

Maslac 80 g

Krema

Sastojci

Tamna čokolada 175 g

Mliječna čokolada 175 g

Slatko vrhnje 250 ml

Maslac 50 g

Postupak

Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22-24 cm. 

Stavi podlogu na pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi.

Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi. 

Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. 

Vaša reakcija na temu