Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Kremasti kolač s jagodama

RECEPT Kremasti kolač s jagodama

Svi će ga obožavati

Stigle su nam prve jagode, a to ujedno znači da se uskoro peku i prvi kolači s ovom omiljenom proljetnom slasticom. 

Gdje god ima jagoda, kolač ili torta ne mogu ispasti loše. Ako ste u potrazi za novim receptom, tražite kremasti kolač s čokoladom kojeg će obožavati svi vaši ukućani, Novi list donosi recept. 

Sastojci: 

Za tijesto:

5 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

250 g maslaca

380 g brašna

1 prašak za pecivo

4 cl mlijeka

20 g kakaa

Za kremu: 

1 pakiranje slatkog vrhnja

250 g svježeg sira

50 g šećera

Jedna mahuna vanilije

300 g svježih jagoda

Za glazuru:

200 g kuverture

2 čajne žlice kokosovog ulja

Priprema: 

Jaja pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte maslac, brašno i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. 

Pola tijesta izlijte na papir za pečenje kojeg ste stavili na standardni pravokutni kalup za kolača. Ostatak drugog tijesta pomiješajte s mlijekom i kakaom. Dodajte ostatku tijesta i malo pomiješajte. 

Tijesto pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva. 

Utucite šlag. U drugoj zdjeli umiješajte svježi sir, šećer i očišćenu mahunu vanilije.

Operite i narežite jagode i dodajte ih mješavini sa svježim sirom. Dodajte šlag za vrhnje.

Kremu dodajte na ohlađeni tijesto. 

Nakon otprilike sat vremena napravite čokoladnu glazuru. Otopite kuverturu na kokosovom ulju i prelijte polagano po kolaču. Ostavite u hladnjaku barem dva sata prije posluživanja. 

Vaša reakcija na temu