Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ralf Gervink from Pixabay RECEPT Kroketi sa sirom i porilukom

RECEPT Kroketi sa sirom i porilukom

Gotovi za manje od 20 minuta

Kroketi sa sirom i porilukom mogu biti prilog, predjelo, brzi međuobrok ili zamjena za večeru. Gotovi su za manje od 20 minuta, a lako ih možete prilagoditi i vlastitom ukusu.

Poigrajte se s raznim vrstama sira, zamijenite poriluk mladim lukom ili - za gotovo kompletan obrok - dodajte i kockice pržene slanine.

Kroketi sa sirom i porilukom odlično će se slagati s tartarom ili umakom od vrhnja, piše punkufer.

Kroketi sa sirom i porilukom- sastojci:

2 žlice maslinova ulja

3 poriluka, oprana i nasjeckana na sitno

150 g krušnih mrvica

50 g sira (blagog cheddara ili gaude), naribanog

½ vezice svježeg vlasca, nasjeckanog na sitno

3 jaja

Kroketi sa sirom i porilukom - priprema:

U tavi zagrijte jednu žlicu ulja pa dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša.

Poriluk prebacite u zdjelu i dodajte 100 g krušnih mrvica, sir, vlasac i dva jaja. Dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na pet minuta.

Preostale krušne mrvice istresite na plitki tanjur. U zdjelici umutite jaje.

Izvadite smjesu iz zamrzivača i rukama oblikujte valjkaste krokete. Svaki umočite u jaje pa uvaljajte u krušne mrvice.

U tavi zagrijte preostalo ulje i na srednje jakoj vatri pržite krokete 10 minuta, dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.

Poslužite vruće.

Vaša reakcija na temu