Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ralf Gervink from Pixabay RECEPT Krumpir na ovaj način nikad nije bio ukusniji

RECEPT Krumpir na ovaj način nikad nije bio ukusniji

Evo kako ga pripremiti

Dosta vam kuhanog ili pečenog krumpira? Kroketi od ove nezaobilazne namirnice odlična su ideja, piše T-portal.

Kroketi od krumpira dobar su način za uvrstiti nešto drukčije na svakodnevni meni, a nisu teški za pripremu. Sjajna su ideja za ručak ili večeru, samostalni ili kao prilog uz neko drugo jelo.

Bit će vam potreban pire krumpir određene gustoće kako se bi raspali prilikom pripreme, a posebnu aromu dat će im nasjeckano aromatično bilje.

Sastojci

500 grama krumpira

20 grama maslaca

2 jaja

2 žlice mješavine začinskog bilja

krušne mrvice

sol, papar

svježi peršin

maslinovo ulje

Priprema

Ogulite, operite i kuhajte krumpir u kipućoj slanoj vodi 20-25 minuta ili dok ne omekša. Krumpir zatim propasirajte, dodajte maslac i jaje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte nasjeckano aromatično bilje i popaprite.

Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta i oblikujte kuglice jednakih veličina.

Razmutite drugo jaje i svaku kuglicu provucite kroz razmućeno jaje i krušne mrvice. U tavi zagrijte ulje i ispecite krokete.

Izvadite ih na kuhinjski papir i poslužite sa svježim nasjeckanim peršinom.

Vaša reakcija na temu