Dosta vam kuhanog ili pečenog krumpira? Kroketi od ove nezaobilazne namirnice odlična su ideja, piše T-portal.
Kroketi od krumpira dobar su način za uvrstiti nešto drukčije na svakodnevni meni, a nisu teški za pripremu. Sjajna su ideja za ručak ili večeru, samostalni ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Bit će vam potreban pire krumpir određene gustoće kako se bi raspali prilikom pripreme, a posebnu aromu dat će im nasjeckano aromatično bilje.
Sastojci
500 grama krumpira
20 grama maslaca
2 jaja
2 žlice mješavine začinskog bilja
krušne mrvice
sol, papar
svježi peršin
maslinovo ulje
Priprema
Ogulite, operite i kuhajte krumpir u kipućoj slanoj vodi 20-25 minuta ili dok ne omekša. Krumpir zatim propasirajte, dodajte maslac i jaje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte nasjeckano aromatično bilje i popaprite.
Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta i oblikujte kuglice jednakih veličina.
Razmutite drugo jaje i svaku kuglicu provucite kroz razmućeno jaje i krušne mrvice. U tavi zagrijte ulje i ispecite krokete.
Izvadite ih na kuhinjski papir i poslužite sa svježim nasjeckanim peršinom.