Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wow Phochiangrak from Pixabay RECEPT Krumpirići od batata uz guacamole

RECEPT Krumpirići od batata uz guacamole

Odlična su grickalica uz film

Ako vam se tijekom toplih večeri gricka nešto fino i slasno, predlažemo da to budu hrskavi krumpirići od batata u kojima ćete uživati uz slasni guacamole!

Radi se o jelu vrlo popularnom u Americi, a trik je ponajviše u pomnom biranju začina. U nastavku donosimo recept kojim ćete ostati oduševljeni!

Sastojci

Za krumpiriće:

-  450 g slatkog krumpira
-  3 žlice maslinovog ulja
-  1 žličica čilija u prahu
-  pola žličice češnjaka u prahu
-  pola žličice mljevene paprike
-  pola žličice začinske soli
-  pola žličice papra

Za umak:

-  3 avokada
-  2 limete, ocijeđene
-  pola žličice mljevenog češnjaka
-  četvrtinu žličice soli
-  četvrtinu žličice crnog papra
-  1 rajčica
-  1 jalapeño papričica
-  pola luka, po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica grije, operite i ogulite batat te ga narežite na dugačke štapiće.

Pomiješajte maslinovo ulje i začine te sve skupa prelijte po batatu. Rasporedite krumpiriće na lim za pečenje u jednom sloju i pecite cca 18 minuta.

Dok se krumpirići peku, napravite guacamole tako da očistie avokado od kože i sjemenke te ga stavite u posudu blendera. Dodajte sok limete i začine te blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Nasjeckajte rajčicu, jalapeño papričicu i luk na male komadiće te ih umiješajte u guacamole.

Poslužite krumpiriće od batata s pikantnim umakom dok su još vrući, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu