S dolaskom hladnijih dana, mnogi traže jednostavne i hranjive obroke koji će ugrijati tijelo i dušu. Jedan od takvih obroka je lagana zimska juha koja se priprema brzo, a koristi sezonsko povrće.
Za ovu juhu trebat će vam: 2 mrkve, 1 korijen peršina, 1 manji krumpir, 1 luk, 2 češnja češnjaka, žlica maslinovog ulja, 1 litra povrtnog temeljca, sol, papar i svježi peršin za posipanje.
Priprema počinje tako da se luk i češnjak sitno nasjeckaju i preprže na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti. Zatim se dodaju narezane mrkve, peršin i krumpir, zalije povrtnim temeljcem i pusti da se kuha oko 20 minuta dok povrće ne omekša. Juha se začini solju i paprom po ukusu, a prije posluživanja pospe svježim peršinom.
Ova jednostavna, ali aromatična juha idealna je za lagani ručak ili večeru i lako se prilagođava različitim vrstama povrća koje imate pri ruci.