Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixel1 from Pixabay RECEPT Lagani kolač od đumbira

RECEPT Lagani kolač od đumbira

Savršeno se slaže uz čaj

Ovaj lagani kolač od đumbira je mekan, sladak i suptilno začinjen, ali još uvijek pahuljast. Savršena je poslastica uz čaj tijekom hladnijih dana

Sastojci

200 g samodizajućeg brašna

200 g šećera

1 žličica mljevenog đumbira

1 žličica sode bikarbone

55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje:

1 jaje, istučeno

2 žlice zlatnog sirupa

240 ml vruće vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180C. Namastite i obložite kalup za pečenje (28x18cm) papirom za pečenje.

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne postne nalik krušnim mrvicama.

Dodajte razmućeno jaje, sirup i vruću vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne sjedini.

Ulijte smjesu u pripremljeni lim i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta ili dok ne porumeni i vrh ne postane elastičan na dodir.

Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, izrežite na kvadrate, savjetuje BBC Food.

Poslužite uz čaj, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu