Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Ljetna verzija fritula

RECEPT Ljetna verzija fritula

S limunom i svježim sirom - brze i još ukusnije

Ova jednostavna izvedenica fritula se brzo priprema, a recept mogu isprobati i početnici u kuhinji. Ono što sigurno znamo - oduševit će vas, piše Ordinacija.

Potrebni sastojci

120 g brašna

2 žličice praška za pecivo

¼ žličice soli

240 g ricotta

2 jaja

3 žlice šećera

½ žličica naribane limunove korice + ista količina korice naranče

1 žlica ekstrakta vanilije

Ulje

Priprema:

U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješajte sir, jaja, šećer, naribane korice i vaniliju,

Zagrijte jako dovoljno ulja u visokoj posudi,

Žlicom uzmite smjese i polagano spuštajte u ulje te pržite oko 3 minute,

Prebacite na tanjur na koji ste stavili kuhinjski papir da se upije višak ulja,

Pustite neka se malo ohladi i po želji ukrasite šećerom.

Vaša reakcija na temu