Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Makaroni sa sirom

RECEPT Makaroni sa sirom

Poslužite vruće

Makaroni sa sirom napravljeni u američkoj Mac and Cheese varijanti iznimno su ukusni, a spremaju se brzo i jednostavno, piše Recepptura.

Sastojci

500 g makarona

200 g sira gaude

200 g sira ementalera

100 g glatkog brašna

100 g maslaca

1 l mlijeka

sol

papar

muškatni oraščić

Upute

Prvo treba izribati obje vrste sira te ih izmiješati.

Sir podijeliti na dvije trećine i jednu trećinu.

Staviti vodu za tjesteninu da zavrije.

Kada zavrije, ubaciti makarone i posoliti.

Makarone skuhati al dente (prema uputama na pakiranju) i procijediti (moja se kuhala 8 minuta).

Dok se voda za makarone zagrijava, na drugom ringu pripremiti bešamel umak.

Otopiti maslac, pa dodati brašno.

Miješati da zaprška ostane svijetla.

U više navrata dolijevati mlijeko i miješati pjenjačom da nema grudica.

Kad se doda posljednja količina mlijeka, pustiti da bešamel zakipi i onda kuhati 5 minuta.

Maknuti s vatre, posoliti, popapriti te naribati muškatni oraščić.

Sve dobro izmiješati, i u još vrući bešamel ubaciti veću količinu naribanog sira.

Miješati toliko dugo dok se sir ne otopi.

Zatim pomiješati makarone s bešamelom i dobro izmiješati.

Keramičku posudu treba nauljiti, pa u nju iskrenuti makarone i poravnati ih.

Posuti s preostalim naribanim sirom.

Makarone zapeći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

Poslužiti vruće.

Vaša reakcija na temu