Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Mini-pite s rajčicama i inćunima

RECEPT Mini-pite s rajčicama i inćunima

Možete dodati i neke sastojke po želji

Mini-pite s rajčicama brzo su gotove, a vole ih mnogi. 

U tijesto, osim rajčice, možete nadodati i inćune, sir ili mnoštvo začinskog bilja po želji. Ako ne volite, primjerice, inćune, stavite ono što vama najviše odgovara - to može biti šunka, šampinjoni i slično.

Sastojci:

- 300 g smrznutog lisnatog tijesta

- 250 g mini rajčica

- luk

- češanj češnjaka

- 2 slana inćuna

- ružmarin

- bosiljak

- origano

- maslinovo ulje

- dl kiselog vrhnja

- žumanjak

- 150 g feta sira

- peršin

Priprema:

Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.

Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, piše 24 sata

Vaša reakcija na temu