Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Muffini zbog kojih nećete imati grižnju savjesti čak i ako ste na dijeti

RECEPT Muffini zbog kojih nećete imati grižnju savjesti čak i ako ste na dijeti

Za slatki doručak ili desert

Odvažite se na isprobavanje novih, ukusnih recepata. Ako tražite kako biste se zasladili na nešto zdraviji način, a da je gotovo za čas, donosimo recept za muffine od jabuke. S Divom ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S, a u zdravoj verziji muffina uživat ćemo bez grižnje savjesti.

Sastojci:

- 2 manje jabuke

- 2 jaja

- 5 žlica pirovog bijelog brašna

- pola žlice šećera po izboru

- 1 čvrsti jogurt

- pola žlice kikiriki maslaca

- pola žlice cejlonskog cimeta

- prašak za pecivo

- prstohvat soli

- mljeveni lan i kokos za posipanje

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksajte sa šećerom do pjenaste teksture. Dodajte kikiriki maslac te nastavite miksati.

Umiješajte čvrsti jogurt. Dodajte suhe sastojke (brašno, sol, cimet i prašak za pecivo) te ponovno sve dobro povežite pjenjačom.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te malo po malo dodajte u smjesu sa žutanjcima, pazeći da ne istisnete zrak.

Na kraju, umiješajte jabuke koje ste narezali na komadiće te pecite muffine na 180°C 40 minuta (prije pečenja možete ih posuti s npr. još malo cimeta ili kokosom).

Kalup za muffine obložite košaricama ili premažite uljem.

Vaša reakcija na temu