Musaka je složenac od mljevenog mesa i krumpira koje vole baš svi. Dolaskom ljeta, u potrazi smo za brzom pripremom ručka i lakših jela. Povodom toga, donosimo vam recept za musaku s tikvicama koju ćete obožavati u vrućim danima, a potrebno vam je svega 30 minuta za izradu, piše Zagreb Info.
Sastojci za dvije osobe:
2 veće tikvice
ribani sir i mljeveno meso
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja
sol, vegeta
Priprema:
Tikvice narežite na kolutove i posipajte vegetom. Vatrostalnu zdjelu premažite s malo masliovog ulja, slažite red tikvica, malo naribanog sira i mljevenog mesa, zatim opet tikvice, pa gore sir i tako sve dok ne ponestane tikvica.
U posudu razbijte jaje i umutite ga sa kiselim vrhnjem i malo posolite. Sve prelijte preko tikvica i naribajte malo sira po vrhu da se zapeče. Pecite na 200 stupnjeva, 20-ak minuta.