Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Musaka s tikvicama

RECEPT Musaka s tikvicama

Malo sastojaka za vrhunski ljetni ručak

Musaka je složenac od mljevenog mesa i krumpira koje vole baš svi. Dolaskom ljeta, u potrazi smo za brzom pripremom ručka i lakših jela. Povodom toga, donosimo vam recept za musaku s tikvicama koju ćete obožavati u vrućim danima, a potrebno vam je svega 30 minuta za izradu, piše Zagreb Info.

Sastojci za dvije osobe:

2 veće tikvice

ribani sir i mljeveno meso

1 jaje

3 žlice kiselog vrhnja

sol, vegeta

Priprema:

Tikvice narežite na kolutove i posipajte vegetom. Vatrostalnu zdjelu premažite s malo masliovog ulja, slažite red tikvica, malo naribanog sira i mljevenog mesa, zatim opet tikvice, pa gore sir i tako sve dok ne ponestane tikvica.

U posudu razbijte jaje i umutite ga sa kiselim vrhnjem i malo posolite. Sve prelijte preko tikvica i naribajte malo sira po vrhu da se zapeče. Pecite na 200 stupnjeva, 20-ak minuta.

Vaša reakcija na temu