Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Najbolja domaća karamela

RECEPT Najbolja domaća karamela

Gotova je za 10 minuta

Domaća karamela tako dobro paše uz razne slastice, palačinke, sladoled – ali i na žlicu, a za pripremu su potrebna samo tri sastojka.

Zadovoljna donosi recept za domaću karamelu, a ovaj su recept mnogi opisali kao najbolji na internetu, čemu svjedoči i video koji nam izaziva zazubice već na prvi pogled. U nastavku možete pronaći recept, spremite ga za nadolazeće blagdane.

Domaća karamela – sastojci:

200 g šećera

60 g maslaca sobne temperature

120 ml slatkog vrhnja

Domaća karamela – priprema:

Prvo karamelizirajte šećer. U veliki lonac s debelim dnom stavite šećer na srednje jaku vatru. Budite strpljivi. Nakon nekog vremena vidjet ćete male kristale, tada neprestano miješajte sve dok se šećer sasvim ne otopiti.

Maknite s vatre i dodajte maslac pa sve dobro promiješajte.

Dodajte i vrhnje pa nastavite miješati sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu nalik na tekuće zlato.

Ostavite neka se sasvim ohladi pa stavite u staklenku.

Savjet: Za još bolji okus, dodajte i prstohvat soli.

Ovako pripremljenu karamelu možete dodati u razne slastice, primjerice, u torte od sira, možete preliti kolač od jabuka ili pak štrudlu od jabuka, a odlično pašu i kao preljev za palačinke mekane kao duša.

Vaša reakcija na temu