Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Taken from Pixabay RECEPT Omlet su tunjevinom

RECEPT Omlet su tunjevinom

Jednostavno i zdravo

Mnogi kada požele ribu, biraju onu konzerviranu, jer je jeftinija i lakše ju je pripremati kao dio obroka ili je konzumirati u nekoj salati, bez termičke obrade.

Mi vam donosimo jednostavan recept kako da 'obična' tunjevina iz limenke postane proteinski bogatija i ukusnija. Za ovaj recept možete koristiti i tunu koja nije konzervirana u ulju.

Potrebno je

1 limenka tunjevine

2 jaja

1 glavica crvenog luka

1 žlica ulja 

10 dkg ribanog sira

Začini po želji - sol, papar, paprika u prahu, origano...

Priprema

Pomiješajte tunjevinu s jajima, dodajte začine te dobro sjedinite.

U tavu stavite jednu žlicu ulja te na njega luk kojeg ste izrezali na ploške. Pustite luk samo malo da se zažuti, miješajući da ne zagori. Potom u tavu ulijte tunjevinu s jajima. Miješajte dok se ne počne zgušnjavati, potom poklopite na par minuta. Potom omlet preokrenite da se zapeče i s druge strane pa ponovno poklopite na par minuta. Potom na svoj omlet s tunjevinom dodajte naribani sir i po želi malo origana na vrh. Jednostavni ručak ili večera su gotovi i spremni za serviranje.

Vaša reakcija na temu