Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: -Rita- RECEPT Orade s krumpirom i lukom iz pećnice

RECEPT Orade s krumpirom i lukom iz pećnice

Jednostavna priprema

Orada je kvalitetna morska riba čvrstog mesa, a još ju zovu lovrata, komarča, podlanica, itd. Fini recepti su joj dodali luk i krumpir te još poneku sitnicu i zapekli u pećnici.

Sastojci:

orada, 4

luk, 2 glavice

češnjak, 2 režnja

ružmarin, 1 grančica

majčina dušica, 3 grančice

peperoncini, 3

krumpir, 1

celerova stabljika, 100 g

povrtni temeljac, 100 ml

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Priprema:

Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice.

Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.

Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja.

Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.

Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu