Bilo da tražiš dozu proteina u salati, uživaš u kremastom okusu avokada ili si ljubiteljica klasične kombinacije krastavaca i vrhnja, Miss Gastro ima recept. Ako ćeš koristiti krastavac salatar slobodno na njemu ostavi zelenu koru, no ako se odlučiš na druge vrste krastavaca bilo bi dobro da ih oguliš kako bi izbjegla gorčinu koja se nalazi u kori.
Sastojci:
2 krastavca
100 g rukole
1 avokado
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka limuna
1/2 žličice sušenje chili papričice
papar
sol
Postupak:
Rukolu najprije operi i zatim prebaci u posudu. Dodaj nasjeckani krastavac i očišćeni avokado nasjeckan na male kockice.
U maloj posudici napravi dresing od maslinovog ulja, soka limuna, sušenih chili papričica te soli i papra.
Pomiješaj salatu i dresing te ju stavi u hladnjak 10-ak minuta.
Salatu posluži hladnu, idealno s prepečenim kruhom.