Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philippe Murray-Pietsch / Unsplash RECEPT Palačinke s makom i vanilijom

RECEPT Palačinke s makom i vanilijom

Fini desert

Palačinke svi vole, a rijetki su oni koji ih ne znaju ispeći. Obično ih punimo pekmezom, nutellom, sirom, orasima... No ovaj put Miss Gastro donosi novu ideju, za punjenje s makom i vanilijom, mnogima omiljene kombinacije

Vanilija i mak divan su par. Divan su način za započeti dan, kao desert ili pak slatka večera. S jednostavnom pripremom nikako ne možeš pogriješiti.

Sastojci:

10 palačinki

150 g maka

250 ml mlijeka

3 žlice meda

3 vrećice vanilin šećera

100 ml slatkog vrhnja

Postupak:

Palačinke ispeci na klasičan način.

Kada su gotove, pripremi nadjev od maka tako da najprije zagriješ mlijeko do vrenja.

Mak natopi sa 150 ml mlijeka, dodaj med i jednu vrećicu vanilin šećera.

Dobro pomiješaj i tom smjesom premazuj palačinke.

Pomiješaj slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelij po palačinkama i peci na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.

Vaša reakcija na temu