Palačinke svi vole, a rijetki su oni koji ih ne znaju ispeći. Obično ih punimo pekmezom, nutellom, sirom, orasima... No ovaj put Miss Gastro donosi novu ideju, za punjenje s makom i vanilijom, mnogima omiljene kombinacije
Vanilija i mak divan su par. Divan su način za započeti dan, kao desert ili pak slatka večera. S jednostavnom pripremom nikako ne možeš pogriješiti.
Sastojci:
10 palačinki
150 g maka
250 ml mlijeka
3 žlice meda
3 vrećice vanilin šećera
100 ml slatkog vrhnja
Postupak:
Palačinke ispeci na klasičan način.
Kada su gotove, pripremi nadjev od maka tako da najprije zagriješ mlijeko do vrenja.
Mak natopi sa 150 ml mlijeka, dodaj med i jednu vrećicu vanilin šećera.
Dobro pomiješaj i tom smjesom premazuj palačinke.
Pomiješaj slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelij po palačinkama i peci na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.