Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Pašta fažol na talijanski način

RECEPT Pašta fažol na talijanski način

Gotovo za 25 minuta

Pašta fažol je srednje kalorično jelo. Prema Finim receptima gotovo je za samo 25 minuta.

Sastojci:

150 g tjestenine (gnocchetti)

400 g graha, crvenog iz konzerve

1 glavica luka

100 g dimljene slanine

100 g mrkve

130 g korabe

1 režanj češnjaka

1/4 žličice mljevene čili papričice

125 ml bijelog vina

400 ml mesnog temeljca

80 g sira percorino

maslinovo ulje ekstra djevičansko

sol i papar

Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.

Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.

U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.

Vaša reakcija na temu