Pašta fažol je srednje kalorično jelo. Prema Finim receptima gotovo je za samo 25 minuta.
Sastojci:
150 g tjestenine (gnocchetti)
400 g graha, crvenog iz konzerve
1 glavica luka
100 g dimljene slanine
100 g mrkve
130 g korabe
1 režanj češnjaka
1/4 žličice mljevene čili papričice
125 ml bijelog vina
400 ml mesnog temeljca
80 g sira percorino
maslinovo ulje ekstra djevičansko
sol i papar
Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.
Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.
U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.