Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels RECEPT Pečene zobene pahuljice s komadićima čokolade

RECEPT Pečene zobene pahuljice s komadićima čokolade

Ukusan doručak

Priprema ove zobene kaše s komadićima čokolade je brza i jednostavna, a osigurat će vam ukusan, zdrav i štedljiv doručak (ili desert), piše Index.

Sastojci

250 g zobenih pahuljica

100 g šećera

10 g praška za pecivo

1 žličica cimeta

1 žličica soli

240 ml mlijeka (možete koristiti i biljne zamjene za mlijeko)

110 g maslaca

2 jaja, razmućena

85 g čokoladnih komadića

Priprema

Dodajte sve osim komadića čokolade u zdjelu za miješanje. Dobro izmiješajte, a zatim umiješajte i komadiće čokolade.

Žlicom prebacite u namašćenu posudu za pečenje približne veličine 23x23 cm.

Pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta ili dok rubovi lagano ne porumene, a sredina se stvrdne.

Poslužite s mlijekom ili jogurtom ili ukrasite omiljenim svježim voćem.

Vaša reakcija na temu