Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Rita- RECEPT Pečeni odojak

RECEPT Pečeni odojak

Jednostavno i ukusno jelo, koje se može servirati i hladno

Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Vrlo jednostavno se priprema, a vrlo je ukusan i hladan. Umjesto francuske salate, možete servirati i uz pečeni krumpir ili razne salate po izboru, piše Coolinarika.

Sastojci za 4 osobe:

2 kg svježeg odojka s kostima bez glave

40 g soli

1,5 dcl ulja

0,5 l piva

Priprema

Odojak dobro posušite, posolite sa svih strana i premažite uljem.

Stavite ga u pleh i pecite na temperaturi 220°C oko pola sata, zatim oko sat i pol pecite na 180°C, a 20 minuta pred kraj pečenja ponovno na 220°C.

Odojak pecite oko dva sata, a po potrebi ga prekrijte aluminijskom folijom.

Za vrijeme pečenja prelijevajte pečenku pivom i umakom od pečenja, a u pleh dolijevajte povremeno malo tople vode.

Tako pečeno meso narežite na komade i poslužite toplo uz obilje salate i pečeni krumpir.

Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti raznim ukiseljenim i svježim povrćem (kiselim krastavcima, lukom, rajčicom, paprikom).

Vaša reakcija na temu