Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pesto umak od brokule bez orašastih plodova

RECEPT Pesto umak od brokule bez orašastih plodova

Slastan preljev za tjesteninu

Striktno govoreći, ovaj umak tehnički i nije pesto jer mu nedostaje jedan od ključnih sastojaka koji zapravo čini pesto: orašasti plodovi!

U ovom receptu mjesto orašastih plodova preuzima upravo brokula, te je rezultat umak koji je po svojoj teksturi idealan preljev za tjesteninu ili njoke.

Dodatna prednost je ta što je gotov u manje od 15 minuta, tako da ako ste bez ideja što skuhati za ručak ili večeru, isprobajte ovaj recept, piše Novi list.

Sastojci

100 grama cvjetića brokule

10 grama svježeg bosiljka

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

20 g parmezana

2 žlice svježeg soka od limuna

1 žličica limunove korice

2 češnja češnjaka

pola žličice morske soli

papar i sol po ukusu

Priprema

Prvo skuhajte brokulu tako da ju ubacite u proključalu posoljenu vodu. Nakon 30 sekundi prebacite ju u zdjelu s ledenom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Ostavite da se ohladi barem minutu, a zatim ju ocijedite i osušite tapkanjem.

Potom dodajte brokulu u blender, zajedno s preostalim sastojcima i miksajte dok se umak ne sjedini, ali pripazite da ne postane pire. Idealno bi trebalo biti sitnih komadića brokule kako bi pesto dobio teksturu.

Začinite po ukusu solju i paprom.

Vaša reakcija na temu