Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pileća jetrica na venecijanski

RECEPT Pileća jetrica na venecijanski

Brzinski i jako ukusan, za malo novca

Pileća jetrica (a može i bilo koja druga) možete kupiti po prilično povoljnoj cijeni. No ova namirnica ima poseban gušt, i uz malo truda možete pripremiti ovaj brzinski i vrlo ukusan umak. Također, ako vam ostane, možete ga podgrijati i drugi dan nakon kuhanja, donosi Glas Istre.

Sastojci za 2 osobe:

500 g očišćenih pilećih jetrica

2 veće kapule

1 dcl bijelog vina

3 dcl pilećeg temeljca

1 žlica aceto balsamico

1 žličica šećera

sol

papar

ulje

Priprema:

Jetricu narežite na komade veličine zalogaja, isperite vodom i stavite u cjedilo da se ocijede.

Kapulu narežite na što tanje kriške, i stavite pržiti u dublju tavu na vruće ulje.

Dinstajte dok kapula ne dobije zlatnu boju, pa ubacite jetricu i pržite dok meso ne poprimi boju.

Tada ulijte 1 dcl bijelog vina i dinstajte dok vino ne ispari, a nakon toga ulijte temeljac i kuhajte uz povremeno miješanje, dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

Ubacite žlicu aceto balsamico, žličicu šećera, sol i papar.

Možete servirati uz pire ili restovani krumpir, ili pak uz paštu ili rižu.

Vaša reakcija na temu