Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva

RECEPT Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva

Ovo jelo ćete pripremiti za pola sata

Ako želite piletinu pripremiti na nešto drukčiji način, a usto i volite pikantnije aromne, Fini recepti preporučuju ovaj recept.

Ovo jelo se vrlo jednostavno priprema, a za pripremu će vam trebati oko pola sata.

Kao prilog uz ovako pripremljenu piletinu, možete poslužiti pekarski krumpir ili tjesteninu.

Sastojci za 4 osobe:

4 fileta pilećih prsa

4 žlice maslaca

1 luk

250 g šampinjona

120 ml bijelog vina

120 ml pilećeg temeljca

1 žlica sjeckanog peršina

1 žličica umaka od ljutih papričica

250 ml vrhnja za kuhanje

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo.

U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.

Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta.

Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje.

Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari.

Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne.

Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.

Vaša reakcija na temu