Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: 지원 이 from Pixabay RECEPT Piletina u umaku od gljiva

RECEPT Piletina u umaku od gljiva

Klasičan, a brz i vrlo ukusan način pripreme

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj jednostavni recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama voljet će cijela obitelj.U ovom receptu koriste se šampinjoni, ali s obzirom da se već bliži jesen, možete ih zamijeniti i vrganjem ili nekom drugom gljivom, piše Taste of Home, prenosi Večernji list.

Sastojci:

2 žličice kukuruznog škroba

1/2 šalice mlijeka bez masnoće

4 polovice pilećih prsa bez kostiju

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica maslaca

250 grama narezanih svježih gljiva

polovica crvenog luka srednje veličine, tanko narezan

1/4 šalice šerija ili pileće juhe

1/2 žličice soli

1/8 žličice papra

Priprema: 

Pomiješajte kukuruzni škrob i mlijeko dok ne postane glatko, a zatim istucite piletinu batom za meso. U velikoj neprianjajućoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pecite piletinu dok više ne bude ružičasta, 5-6 minuta po svakoj strani. Izvadite iz posude. U istoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri; pirjajte gljive i luk dok ne omekšaju. Umiješajte šeri ili pileću juhu, sol i papar i pustite da dođe do vrenja. Promiješajte smjesu kukuruznog škroba i dodajte u tavu. Vratite na kuhanje, a zatim kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, 1-2 minute. Vratite piletinu u tavu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak zgusne. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji.

Vaša reakcija na temu