Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pina colada

RECEPT Pina colada

Ključ je u zamrzavanju ananasa

Za savršenu Piña coladu trebat će vam rum, ananas, kokosovo mlijeko i vrhnje te dovoljno mjesta u zamrzivaču. Jedna od tajni slasti je u zamrzavanju kriški ananasa, kao i hlađenje koktela u zamrzivaču netom prije završnog miksanja i ulijevanja u čaše. 

Tamni rum koji se koristi u receptu dodaje se netom prije posluživanja, a prema želji ga možete i izostaviti, piše Punkufer.

Sastojci:

- 1/2 ananasa

- 175 ml kokosovog vrhnja

- 60 ml kokosovog mlijeka

- 235 ml bijelog ruma

- 60 ml tamnog ruma (prema želji)

- 2 žlice soka limete.

Priprema:

Ananas ogulite, očistite i narežite na kocke. Stavite komade ananasa u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i položite ih ravno. Zamrznite dok ne očvrsnu, najmanje 3 sata.

Promućkajte vrhnje od kokosa i kokosovo mlijeko u limenkama. Izmiksajte ananas, vrhnje od kokosa, kokosovo mlijeko, bijeli rum, sok limete i 3 šalice leda u blenderu dok ne postane glatko. Prebacite posudu u zamrzivač i ostavite dok se ne zgusne 25-35 minuta.

Ponovo izmiksajte, ulijte u čaše i u svaku ulijte tamnog ruma, ako ga koristit pa ukrasite kriškama limete ili poslužite u prepolovljenom, izdubljenom ananasu.

Vaša reakcija na temu