Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pire od kestena s čokoladom i rumom

RECEPT Pire od kestena s čokoladom i rumom

Jesenski užitak

Riječ je o izvrsnom čokoladnom kesten pireu koji se jede žlicom, po potrebi obogaćen kapljicom ruma.

Jedan je od onih slasnih brzih deserata u kojima se rado uživa posebno kada je hladan.

Evo što vam je potrebno:

700 g cijelih kestena s korom

150 g tamne čokolade

150 g maslaca

130 g šećera

1 mala čaša ruma (po želji)

1 vrećica vanilin šećera

Priprema

Kestene prvo prokuhajte u ekspres loncu oko 15 minuta ili u loncu oko 30 minuta, a prije početka kuhanja zarežite svaki kesten na poleđini.

Kad su kuhani, ocijedite kestene i ogulite ih dok su još vrući. Zgnječite ih dok ne dobijete mekani i homogeni pire.

U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu i dodajte maslac te dalje miksajte kako bi krema bila bez grudica.

Čokoladnu kremu sjediniti s kesten pireom, dodati šećer, vanilin i rum (možete i izostaviti ako vam se ne sviđa) i dalje miksati dok se pire od kestena i čokolade ne sjedini i postane kremast.

Za posluživanje koristite prilično uske zdjelice ili male čašice u koje ćete staviti pire i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Na kraju ukrasite s malo tučenog vrhnja, nekoliko listića tamne čokolade i lijepim cijelim kestenom, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu