Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Pita krumpiruša

RECEPT Pita krumpiruša

Jednostavno i uvijek ispadne dobro

Od bosanskih jela dobro su znane pita od mesa (burek), sirnica i zeljanica, a po popularnosti nimalo ne zaostaje pita krumpiruša.

Pita krumpiruša vrlo lako i brzo se priprema, a s obzirom da za pripremu vučenog tijesta treba nešto iskustva i više vremena, danas vam donosimo recept s gotovim, kupovnim korama. No bez obzira na to - ako slijedi ovaj recept, svaki put ćete dobiti ukusnu pitu s hrskavim tijestom punjenim sočnim nadjevom.

Ova pita može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, piše Glas Istre.

Sastojci:

1 gotove kore za pite

2 kapule

1 kg krumpira

šaka mljevenog mesa

1 kiselo vrhnje

1 jaje

mlijeko

sol

papar

Priprema:

Kapulu nasjeckati na sitno i kratko izdinstati dok ne postane staklasta.

U veću posudu ubacite krumpir nasjeckan na sitne kockice (kao za francusku salatu), dodati šaku mljevenog mesa za gušt (može i bez), dodati 1 kiselo vrhnje, 1 jaje, zdinstanu kapulu i sve dobro promiješati i začiniti sa soli i paprom. Natočiti mlijeka da prekrije sve sastojke.

Malo nauljite dno dubljeg pleha, pa prvu koru stavite duplu; na to stavite nadjev, pa preko toga jednu koru, i tako naizmjence dok ne potrošite sav nadjev. Zadnju koru stavite duplu i nauljite te.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 - 170 stupnjeva oko sat vremena.

Izvadite, poprskajte vodom i prekrijte kuhinjskom krpom, i pustite da se malo ohladi.

Vaša reakcija na temu