Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pita sa svježim i feta sirom i špinatom

RECEPT Pita sa svježim i feta sirom i špinatom

Sjajan je doručak, ručak, večera, ali i grickalica

Pita sa svježim i feta sirom i špinatom sjajan je doručak, ručak, večera, ali i grickalica.

Sve što će vam trebati su gotove kore i tek nekoliko sastojaka, a kada je pita gotova, poslužiti je možete samu ili uz čašu jogurta, piše Jutarnji list.

Trebat će vam:

500 g svježeg sira

200 g feta sira

300 g mladog špinata

2 jaja

1 čašica vrhnja

1 pakiranje kora za savijače

100 g maslaca

Sol

Priprema:

U posudi pomiješajte svježi sir i feta sir. Dodajte vrhnje i dva jaja te žlicu ulja. Špinat nasjeckajte na trakice pa ga kratko bacite na dobro zagrijano maslinovo ulje. Na vatri neka bude svega minutu do dvije, tek da povene. Špinat malo ohladite pa ga dodajte sirevima i jaju. Dobro promiješajte i začinite prema potrebi. Koru za savijače premažite otopljenim maslacem, na nju dodajte drugu koru pa premažite i nju. Postupak ponovite s još dvije kore, a zatim ih složite u posudu za pečenje premazanu maslacem tako da sa svake strane posude visi jednak komad tijesta. Na tako spojene kore dodajte smjesu od sira i špinata, i rasporedite po cijeloj kori. Komade tijesta koji vise iz posude preklopite na vrhu pite, i na kraju sve još jednom premažite otopljenim maslacem. Ako koristite veću posudu i kore vam ne prekrivaju cijelu površinu pite, na vrh možete dodati još dvije kore premazane maslacem pa spojene. Pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, ili dok pita ne poprimi boju.

Vaša reakcija na temu