Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Pizza iz tave

RECEPT Pizza iz tave

Gotova za 10 minuta

Imate li spremno tijesto, do pizze vas dijeli tek 10 minuta - a najbolje je od svega je što vam ne treba ni pećnica. Najbolji izbor je tava od lijevanog željeza, koja dugo i ravnomjerno zadržava toplinu, ali poslužit će i svaka druga. Ako imate tavu kojoj se ne lijepi dno, tada vam ulje nije potrebno, piše Punkufer.

Tijesto možete kupiti u kvartovskoj pekarnici ili, još bolje, ranije ga pripremiti prema receptu za najbolje tijesto za pizzu ili nekom drugom koji imate u rukavu.

Tijesto najprije razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa stavite u zagrijanu tavu. Tavu možete i nauljiti ako joj se dno lijepi. Pecite poklopljeno na umjerenoj vatri oko 3 - 4 minute. Pojavit će se mjehurići, a dno će samo lagano potamniti.

Okrenite tijesto na drugu stranu i pecite ga još dvije do tri minute. Kada tijesto okrenete, premažite ga umakom od rajčice i drugim omiljenim dodacima, kao što su ribani sir, šunka, parmezan te povrće poput paprike ili luka te prema želji pospite listićima bosiljka.

Poklopite tavu, ugasite vatru i ostavite nekoliko minuta dok se sir ne rastopi, ne više od pet minuta. Uživajte u brzinskoj pizzi iz tave.

Vaša reakcija na temu