Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pizza rolice

RECEPT Pizza rolice

Ukusan i brz zalogaj

Fine pizza rolice od lisnatog tijesta bit će izvrsne ako vam dolaze nenajavljeni gosti ili kao dodatni zalogaj za rođendane, ali iza filmske večeri i gledanje utakmica, piše Recepttura.

Sastojci

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta 275 g (može i zamrznuto lisnato tijesto)

100 ml pasiranog paradajza

sušeni origano

150 g šunke

150 g polutvrdog sira edamer

100 g narezanih šampinjona

glatko brašno za podlogu

Upute

Pobrašniti podlogu.

Izvaditi svježe lisnato tijesto iz pakiranja i razmotati ga.

Ako nemate svježe lisnato tijesto, možete koristiti i smrznuto koje treba odmrznuti, pa nakon toga razvaljati.

Žlicom nanijeti pasirani paradajz po tijestu, pazeći da se po dužim stranama ne stavi do ruba.

Posipati s malo sušenog origana.

Zatim posložiti šunku preko paradajza (i dalje ostaviti rub).

Preko šunke naribati sir, ja sam koristila edamer a može se staviti bilo koji polutvrdi sir.

Preko sira staviti šampinjone narezane na manje komade i zarolati tijesto.

Prebaciti rolu u zamrzivač na 15 minuta da se stisne jer će se tako lakše rezati.

Izvaditi rolu iz zamrzivača i izrezati rolice širine oko 3 centimetra.

Rolice prebaciti na protvan od pećnice prekriven papirom za pečenje.

Meni je ispalo 14 rolica.

Razmutiti jaje u posudi pa premazati svaku rolicu kistom s vanjske strane.

Svaku rolicu još posipati s malo sušenog origana po vrhu.

Rolice se peku u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.

Vaša reakcija na temu