Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pohani svježi bakalar

RECEPT Pohani svježi bakalar

Servira se uz tartar umak

Umjesto sušenog u ovom se receptu koristi zaleđeni svježi bakalar koji se može kupiti u svakom većem marketu. 

Riba se odledi i zatim razlomi u manje komade - otprilike za dva- tri zalogaja te posoli. Kako bi se tijesto za pohanje dobro primilo prvo se komadi ribe uvaljaju u brašno, pa zatim u pivsko tijesto i prži u vrućem ulju. Servira se uz tartar umak te uz prilog kao što je u ovom slučaju kelj.

Za pivsko tijesto umutila sam jedno jaje, dodala pola decilitra piva i prstohvat sode bikarbone. Zatim se smjesa zgušnjava brašnom dok se ne dobije tijesto malo gušće nego ono za palačinke. U njega se dakle umaču komadi bakalar prethodno pobrašnjeni. Zahvaljujući sodi bikarboni tijesto pri pečenju malo nabubri. 

Pohani bakalar posebno je ukusan uz tartar umak, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu