Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Polpete od krumpira i feta sira

RECEPT Polpete od krumpira i feta sira

Za pripremu će vam trebati oko sat vremena

Ukusne polpete od kuhanog krumpira, feta sira i još ponečeg, zaista su ugodno kulinarsko iznenađenje.

Za pripremu će vam trebati oko sat vremena, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

500 g krumpira

120 g feta sira

3 mlada luka

2 žlice sjeckanog peršina

1 jaje

100 g krušnih mrvica

100 g glatkog brašna

ulje

sol

papar

Priprema:

Krumpir skuhamo u slanoj vodi i ogulimo ga, jaja umutimo, a bijeli dio mladog luka nasjeckamo.

U zdjelu stavimo oguljeni krumpir, dodamo kocke feta sira, nasjeckani mladi luk, umućena jaja, sjeckani peršin, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, i vilicom izradimo jednoličnu smjesu.

Dlanove ruku navlažimo vodom i njima oblikujemo kuglice veličine oraha, potom ih malo spljoštimo, uvaljamo ih u brašno i stavimo pržiti u duboko ulje do zlatno žute boje.

Nakon 4-5 minuta prženja izvadimo ih na kuhinjski papir, da im upije višak masnoće i možemo ih poslužiti.

Vaša reakcija na temu