Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wow Phochiangrak from Pixabay RECEPT Pomfrit od batata iz pećnice

RECEPT Pomfrit od batata iz pećnice

Najteži dio je guljenje

Portal Mamin ručak donosi recept za jednostavni prilog koji će oduševiti vas, obitelj i goste.

Najteži dio ovog recepta je guljenje batata, ali nakon toga imate svega 5 minuta pripreme, a zatim pustite da pećnica odradi svoje.

Ovaj prilog možete poslužiti uz glavno jelo, uz salatu ili jednostavno uživajte u pomfritu s vama najdražim umakom.

Sastojci za 4 porcije:

500g batata

3 žlice palente

pola žličice mljevene slatke paprike

pola žličice kurkume (ako volite)

malo origana

2 režnja češnjaka

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Batate ogulite i narežite kao pomfrit. Zatim ga stavite u jednu zdjelu te ga začinite maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra.

Batat zatim stavite na pleh i papir za pečenje. Miješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat. Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.

Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva, cca 40 minuta.

Vaša reakcija na temu