Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Poslije slavlja juha panada je melem za želudac

RECEPT Poslije slavlja juha panada je melem za želudac

Postoji više verzija

Melem za probavni sustav je panada, juha s ukuhanim kruhom. Brojne su varijante ove jednostavne ali ukusne juhe.

Osim ulja i kruha kao baze, u nju se može zakuhati umućeno jaje, dodati malo blitve izrezane na komadiće ili krumpir. Glas Istre predlaže jednostavniju varijantu samo s lukom i kruhom.

Sastojci:

1 luk

dvije kriške starog kruha

maslinovo ulje

sol

papar

vegeta

listovi prešina

Postupak:

Izrezati osrednji luk i prepržiti na maslinovom ulju.

Izrezati na kockice dvije - tri kriške starog kruha i tostirati ih ili prepržiti na suhoj tavi.

Ubaciti kruh na dinstani luk i zaliti s litrom tople vode.

Zakuhati, dodati sol, papar, vegetu, listove peršina. I to je to. Za bogatiji okus može se vruću juhu posuti s grana padanom ili nekim drugim sirom za ribanje.

Vaša reakcija na temu