Punjeni šampinjoni iz pećnice lagan su obrok s ukusnim dodatkom sušene kobasice ili dimljenog mesa. Ukusan su i atraktivan, a istovremeno vrlo jednostavan ručak, piše Recepttura.
Sastojci
500 grama većih šampinjona
100 grama kiselog vrhnja
75 grama krušnih mrvica
50 grama dimljenog mesa, sušenih kobasica ili šunke
sol
papar
5 grama peršina
50 grama maslaca
Prilog:
100 grama riže
Ukrašavanje:
4 lista salate
2 rotkvice
listić peršina
Upute:
Očistiti šampinjone od zemlje i odvojiti peteljke od klobuka.
U posudi pomiješati kiselo vrhnje i krušne mrvice.
Narezati na male komadiće dimljeno meso i dodati u smjesu.
Dodati maslac i sve izmiješati.
Posoliti i popapriti po ukusu.
Peršin narezati, pa ubaciti u smjesu.
Dobivenu smjesu žlicom stavljati na šampinjone.
Nadjevene šampinjone stavljati u protvan prekriven papirom za pečenje.
Peku se u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 40 minuta.
Dok se šampinjoni peku, za prilog skuhati rižu i sve poslužiti na listu salate.