Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonio Cavalcanti from Pixabay RECEPT Punjeni šampinjoni iz pećnice

RECEPT Punjeni šampinjoni iz pećnice

Jednostavno, a fino

Punjeni šampinjoni iz pećnice lagan su obrok s ukusnim dodatkom sušene kobasice ili dimljenog mesa. Ukusan su i atraktivan, a istovremeno vrlo jednostavan ručak, piše Recepttura.

Sastojci

500 grama većih šampinjona

100 grama kiselog vrhnja

75 grama krušnih mrvica

50 grama dimljenog mesa, sušenih kobasica ili šunke

sol

papar

5 grama peršina

50 grama maslaca

Prilog:

100 grama riže

Ukrašavanje:

4 lista salate

2 rotkvice

listić peršina

Upute:

Očistiti šampinjone od zemlje i odvojiti peteljke od klobuka.

U posudi pomiješati kiselo vrhnje i krušne mrvice.

Narezati na male komadiće dimljeno meso i dodati u smjesu.

Dodati maslac i sve izmiješati.

Posoliti i popapriti po ukusu.

Peršin narezati, pa ubaciti u smjesu.

Dobivenu smjesu žlicom stavljati na šampinjone.

Nadjevene šampinjone stavljati u protvan prekriven papirom za pečenje.

Peku se u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 40 minuta.

Dok se šampinjoni peku, za prilog skuhati rižu i sve poslužiti na listu salate.

Vaša reakcija na temu