Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Riža na mlijeku

RECEPT Riža na mlijeku

Jeftin i ukusan desert

Ova je kremasta poslastica gotova za svega desetak minuta, a bez pretjerivanja i skupih sastojaka, u sekundi vas vraća u djetinjstvo, piše Index.

Sastojci

1 l mlijeka

voda, po potrebi

6 žlica šećera

8 žlica riže

1 paketić vanilin šećera

1 žlica limunove korice

cimet po želji i ukusu

Priprema

Rižu operite te ju stavite u kipuću vodu (dovoljno da prekrije rižu) te ju kuhajte na jakoj vatri desetak minuta dok voda ne ispari. Eventualni višak vode oprezno izlijte.

U međuvremenu, dok u vodi kuhate rižu, stavite mlijeko da za kuha. U mlijeko stavite vanilin šećer, šećer i koricu limuna.

Nakon što ste blanširali rižu, a mlijeko je zakuhalo, dodajte mu rižu te nastavite kuhati miješajući. Kuhajte rižu 15-20 minuta dok ne omekša, zatim ju razdijelite na zdjelice. Skuhanu rižu možete razdijeliti još vruću, a možete malo pričekati da se ohladi pa ju onda razdijeliti i pričekati da se stisne.

Po želji možete rižu posipati ribanom čokoladom ili cimetom.

Vaša reakcija na temu