Kad smo gladni, često u žurbi posegnemo za prvom hranom koja nam dođe pod ruku - često su to sendviči ili nekakve grickalice. Ako ipak želite pojesti nešto zdravije, možete to pripremiti u svega 15 minuta - poput ove salate s tunom. Receptura je okvirna, tako da je možete prilagoditi i upotrijebiti sastojke koje imate kod kuće, piše Glas Istre.
Sastojci:
- 200 g tune iz konzerve
- 5 kriški kruha
- manji svježi krastavac
- 250 g cherry rajčica
- nekoliko listova salate (po izboru)
- 1 žlica kapara
- par listova svježeg bosiljka
- maslinovo ulje
- aceto balsamico (ili ocat po izboru)
- sol
- papar
Priprema:
Za preljev, u šalicu ulijte ocat i maslinovo ulje, dodajte sol i papar i izmiksajte štapnim mikserom.
Kruh narežite na kockice veličine zalogaja i složite na dno zdjele.
Krastavac narežite, a cherry rajčice prerežite na pola, te složite na narezani kruh.
Preko toga ubacite tunu iz konzerve, pospite kaparima i promiješajte.
Prelijte sve pripremljenim preljevom i ukrasite (ako želite) svježim listovima bosiljka.