Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Seljačka pita

RECEPT Seljačka pita

Većinu sastojaka imate doma

Većinu namirnica, vjerujemo, imate kod kuće. Za pripremu ove jedinstvene 'Seljačke pite' trebat će vam još jedino vrhovi mladih kopriva i dobra volja da slijedite duh zagorskih babica u pripremi pite, pišu Recepti.hr.

A evo od čega se radi tijesto

25 dag glatkog brašna

7 dcl domaćeg vrhnja

5 žlica mlijeka

1 jaje

malo soli

malo domaće masti

Nadjev:

25 dag domaćeg sira

4 jaja

malo peršinovog lišća

mladi luk

vrhovi mladih kopriva

sol

Seljačku pitu ovako pripremite:

Od brašna, vrhnja, mlijeka, jaja, domaće masti i soli zamijesiti tijesto. 

Za nadjev na masti popržiti sitno nasjeckano peršinovo lišće, mladi luk s lišćem te vrhove mladih kopriva. 

Posoliti i kad se ohladi dodati 25 dag domaćeg sira i 4 jaja. 

Tijesto razvaljati pa na polovicu staviti nadjev i preklopiti zatvorivši rubove. 

Peći 45 minuta na 200 ºC.

Vaša reakcija na temu