Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Šifon torta od jagoda

RECEPT Šifon torta od jagoda

Jednostavna poslastica koju ćete stalno pripremati

Što može biti bolje od kombinacije svježih jagoda i šlaga?

Samo jedan zalogaj će vas uvjeriti da ste odabrali pravi recept za pripremu deserta, donosi Ordinacija.

Potrebni sastojci za kolač:

280 g brašna

300 grama šećera

2 žličice praška za pecivo

¾ žličice soli

 100 ml ulja

7 žutanjaka + 9 bjelanjaka

170 ml mlijeka

½ žlice vinskog praška za pecivo

1 mahuna vanilije, uzeti samo sjemenke + 2 žličice ekstrakta vanilije

Za kremu:

450 g jagoda, očišćenih i narezanih na ploške ili četvrtine

200 g šećera

1 žica soka limuna

500 ml vrhnja za šlag

25 g šećera za ukrašavanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

Pomiješajte brašno, 150 g šećera, sol, prašak za pecivo. Pomiješajte ulje, žutanjke i mlijeko. Sad povežite te dvije smjese. Dodajte brašno.

Bjelanjke izmutite te dodajte vinski prašak i vaniliju. Polako dodajte ostatak šećera. Pomiješajte trećinu bjelanjaka, miješajte te polako dodajte ostatak. Prebacite u prvu smjesu i lagano pomiješajte.

Prebacite smjesu u pobrašnjenu posudu za pečenje te pecite oko 50 minuta. Pustite da se hladi sat vremena.

Pomiješajte u posudi jagode, šećer, sok limuna i stavite na stranu oko jedan sat, povremeno pomiješajte.

Prije nego ćete slagati tortu, napravite šlag sa šećerom u prahu.

Izvadite biskvit iz posude i porežite ga na tri jednaka dijela, i stavite prvi biskvit na posudu za posluživanje te na nju stavite smjesu s jagodama i pokapajte sok koji je ostao, te isto ponovite s drugom korom.

Poklopite biskvitom i ukrasite ga šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu